Știri

Monopill-izare de la Kverneland

Pentru întreprinderile agricole moderne, principala prioritate este garantarea unei roade stabile prin utilizarea tehnologiilor și a utilajelor de înaltă performanță. Semănatul de calitate este una dintre condițiile principale. Dacă e o semănătoare, atunci ar trebui să asigure o însămânțare calitativă și simplă în deservire, iar dacă o semănătoare de precizie - să respecte uniformitatea adâncimii semănatului și distanțele dintre culturi și, iarăși, sigură în funcționare.

 

 

Semănătorile Monopill de la Kverneland sunt destinate special pentru semănatul de înaltă calitate și cu precizie a rapiței, sfeclei și cicoarei. Astfel, timp de doar câțiva ani s-au dovedit a fi foarte sigure, și achiziționate în multe gospodării din Moldova.

 

Tehnica pentru semănat a acestui producător german se distinge prin fiabilitatea și capacitatea sa fenomenală de a lucra pe toate tipurile de soluri, iar producătorul a avut grijă să ofere clienților cea mai largă gamă de mașini din punct de vedere al productivității. Deci, semănătoarea mecanică Monopill S este prezentată într-o varietate de modele de la 3 până la 12 metri lățime. Modelele de 6 și 9 metri au opțiunea de reglare hidraulică în poziția de transportare. La transportare, lățimea mașinii nu depășește 3 metri.

 

 

În prezent există două modele - semănătoare mecanică Monopill S și Monopill SE cu acționarea electrică. Ambele sunt fabricate pe bază de Monopill S cu mecanism mecanic, dar în Monopill SE mecanismele de însămânțare funcționează direct cu ajutprul motoarelor electrice, astfel, lipsesc transmisiile, lanțurile de transmisie sau arborii.

 

Controlul de bază al modelului Monopill SE este suficient de simplu și include setările de bază ale semănătoarelor: reglarea distanței de însămânțare în intervalul de la 12,5 până la 25 cm (norma poate fi stabilită și ca numărul de semințe pe 1 ha), creșterea densității culturilor în apropierea căii tehnologice, dezactivarea uneia, două, sau trei secțiuni de însămânțare sau chiar jumătate de semănătoare, optimizând norma de însămânțare. Electronica monitorizează continuu toate funcțiile operaționale ale fiecărei secțiuni de însămânțare, afișând datele pe ecranul terminalului. În principiu, oricare din produsele Kverneland sunt echipate cu suport electronic competent, astfel încât nici Monopill nu a rămas în urmă. În prezent, aceste dispozitive nu sunt doar "în trend", ci, mai degrabă, o necesitate.

 

 

 

Deci, semănătoarea de precizie Kverneland Monopill este o alternativă rezonabilă pentru întreprinderile agricole moderne, care plantează sfecla de zahăr. Monopill este ușor de operat și asigură o însămânțare de calitate. Distanțele reglabile de semănare și absența dublei aruncări de semințe sunt argumente foarte bune în favoarea acestei semănători și, în plus, un sistem simplu și eficient de control ISOBUS.

 

 

Model

3,0

4,0

6,0

9,3

3,9

6,0

Rama, m.

3,0 rigidă

4,0 rigidă

6,0 rigidă

9,3 rigidă

3,9 pliabilă manual

6,0 pliabilă hidraulic

Rânduri

6

8

12

18

8

12

Spațiu între rânduri, cm

de la 30

de la 30

de la 30

de la 30

de la 30

de la 30

Greutate, kg

555

695

1230

1820

705

1370

Tractare la tractoarele, c.p.

de la 50

de la 80

de la 110

de la 160

de la 85

de la 120

 

Pentru mai multe detalii sau pentru oferta comercială contactați reprezentanții Elit Tehnica.